Prowadzony w
cyklu:
20/21L
Punkty ECTS:
3 lub
2
Język:
polski
Organizowany przez:
Wydział Polonistyki
Bibliografia WPL/E/1/20
Jeszcze nie wprowadzono opisu dla tego przedmiotu...
W cyklu 20/21L:
W czasie zajęć poruszane będą następujące zagadnienia: |
Koordynatorzy przedmiotu
Ocena wliczana do średniej
tak
Efekty kształcenia
K_W06 ma wiedzę na temat odmian i stylów funkcjonalnych języka polskiego, rozumie znaczenie kultury języka w komunikacji i życiu społecznym oraz ma wiedzę na temat geograficznego i społecznego zróżnicowania języka polskiego
K_W08 zna i rozumie podstawowe pojęcia i zasady z zakresu ochrony własności intelektualnej i prawa autorskiego
K_U03 prowadzi pod kierunkiem opiekuna naukowego prace badawcze na podstawowym poziomie
K_U04 posiada umiejętność samodzielnego przygotowania i przedstawienia typowych wystąpień pisemnych i ustnych na różnych poziomach formalności, w języku polskim i obcym
K_U05 używa argumentów, form i konstrukcji językowych ze świadomością ich efektu retorycznego i perswazyjnego oraz komunikacyjnej skuteczności
K_U07 umie określić wartość i przydatność stylistyczną środków językowych i czynić użytek z różnego typu słowników, baz danych; umie ocenić poprawność językową tekstów pisanych i mówionych, na poziomie normy wzorcowej i użytkowej
K_07 potrafi porozumiewać się, współdziałać i pracować w grupie, właściwie określając zadania swoje i pozostałych członków grupy
Wymagania wstępne
-
Forma i warunki zaliczenia
Warunki zaliczenia:
a) obecność na zajęciach,
b) pozytywna ocena z testu końcowego,
c) przygotowanie dwóch prezentacji w grupach
Metody sprawdzania i kryteria oceny efektów kształcenia uzyskanych przez studentów
Test sprawdzający; kryteria dodatkowe: aktywność na zajęciach, prezentacja
Metody dydaktyczne - słownik
Metody problemowe - metody aktywizujące - dyskusja dydaktyczna
Wymiar, zasady i forma odbywania praktyk
-
Więcej informacji
Dodatkowe informacje (np. o kalendarzu rejestracji, prowadzących zajęcia, lokalizacji i terminach zajęć) mogą być dostępne w serwisie USOSweb: